Wisible Photography
O meni

Pod znamko Wisible Photography in hkrati za fotoaparatom se skrivam jaz – Vesna Videnovič. Sem fotografinja, lektorica, prevajalka, samooklicana filmska kritičarka in odvisnica od hrane.

Kontakt

vesna@wisible.si

© Wisible Photography, 2023 | Versatea, lektoriranje, prevajanje in fotografiranje, Vesna Videnovič, s. p.

Čeprav je Ljubljana majhno mesto, se ponaša z izredno arhitekturo. V projektu predstavljam 20 fotografij ljubljanskih stavb, med katerimi so bolje prepoznavne WTC, NUK, Arena Stožice, Metalka, Slovenijales, hotel InterContinental, objekt R5, kompleks Trnovska vrata in Center starejših Trnovo.

Izstopajoča arhitektura pa ni podoba le večjih javno znanih stavb, temveč tudi drugih – malo manj pomembnih. Projekt nam da vpogled v raznovrstnost motivov, vsaka stavba zase pa je svojstvena in posledično neponovljiva.

Dobršen del fotografij prikazuje arhitekturo Trnovega. V serijo sem tako zajela že omenjena Trnovska vrata in Center starejših Trnovo, poleg teh dveh pa sta na fotografijah tudi Močerad (črno-rumena stavba) in Osnovna šola Trnovo.

Arhitekturo pravzaprav lahko v vsakem predelu Ljubljane občudujemo in moj namen je s predloženim gradivom to (hipo)tezo potrditi. Posebnost mojih fotografij je v drugačni perspektivi; večinoma so zajeti samo deli stavb, ki pa so nadalje nekateri obrnjeni v levo ali desno (tudi na glavo), tako da jih vidimo z nepričakovanega, nevsakdanjega zornega kota.

RAZSTAVE

Fotografije si je bilo mogoče ogledati:

– oktobra 2017 v dvorani Četrtne skupnosti Trnovo,
– februarja in marca 2018 v izložbi Urbanističnega inštituta Republike Slovenije,
– aprila 2018 v Knjižnici Otona Župančiča in
– od maja do julija 2018 ponovno v izložbi Urbanističnega inštituta Republike Slovenije.